IsoteQ, Prokoncept, Thermo-Block, IsoShell házak műszaki leírása

Alapozás
C8-32/KK minőségű transzportbetonból vagy helyszíni betonból készül, maximum 30 %-os terméskő bedolgozással.
Lábazati Fal
Feltöltött zsalukő falazóból 40 cm szélességben a fogadó szinti beton alátámasztására, átlagosan 2 sor magasságban.
Feltöltés
A lábazati falak között feltöltés készül. A feltöltés felső 10 cm vtg rétege kavics, a többi föld töltőanyagból. A feltöltést rétegesen döngölővel tömörített.

Fogadószint Beton
A lábazati falakra felülően 10 cm vtg C10-16/KK transzportbetonból, Ø8,0 mm 15/15 cm osztású síkháló vasalással betonréteg készül. A fogadószinti beton oldalról 1 sor Prokoncept elemmel kerül szigetelésre.

Favédelem
Felhasználás előtt a méretre vágott fa szerkezeti anyagot egyenkénti áztatással vagy permetezéssel rovar és gomba mentesítjük. A vegyszer égéskésleltetőt is tartalmaz.

Talajpára Elleni Szigetelés
A vázszerkezet alatt és az egész fogadó szinten kellősítést követően a betonrétegre ragasztott 3 mm vtg bitumenes nehézlemez talajpára elleni szigetelés készül.

Külső Falak
A fogadószint betonjától terv szerint, de általában 11 sor magasságban ( 2,75 m ) készülnek az épület külső-belső teherhordó falai. Az épület hőhídmentes kialakítását az építési rendszer elemei (áthidalóelem,koszorúelem,zsilipelem), oldalirányú statikai állékonyságát tervezett vasalat biztosítja.

Belső Válaszfalak
Leier 10 tégla válaszfal lapból készül, két oldalon vakolt válaszfal készül.

Vasbeton Födém
“E” gerendák közti EB 60/19 beton béléstestek vese betonozással. A födém alsó síkja vakolt, meszelt, felső oldala 20 cm vastag terített üveggyapot hőszigetelést kap. A fesztáv maximum 4,80 m

Fedélszék
Hagyományos fa fedélszék (nyeregtető) készül 7,5/15 cm fenyő pallóból.

Gépészeti Alapvezetékek
Elhelyezésre kerülnek a szennyvíz elvezető alagcsövei ill. a használati víz vezetéke.

Bádogos Munkák
Az épületen festett alu lemezből félkör keresztmetszetű ereszcsatorna készül. A vápák ill. a kéményszegély festett alu fémlemezből készül.

Héjalás
Ellenléccel rögzített Tetőfóliával, 30/50 mm Bramac tetőléccel lécezett felületre Bramac tetőcseréppel fedve.

Villanyszerelés
A villany és egyéb vezetékeket a belső polisztirol rétegből hőkéssel por és zajmentesen kivágott horonyba helyezzük el. Az alapár helyiségenként 1 db villanykapcsolót, 2 db konnektort, 1db lámpakiállást, és 50 m2-ként 1-1 telefon és TV csatlakozási hely kiépítését (bekötés nélkül) tartalmazza.

Talajpára Elleni Szigetelés
A teljes felületen a betonrétegre kellősítés majd ragasztott 4,5 mm vtg bitumenes nehézlemez szigetelés készül.

Fűtés Alapszerelés
Az aljzatban műanyag védőcsőben vezetett többrétegű fűtéscsővel szerelve. A vezetékek radiátor helyénél ill. a hő elosztónál az aljzat fölé vezetve.

Használati Víz
Felhasználási helyekhez az aljzatban ill. a vázban többrétegű vízcsővel, műanyag védőcsőben vezetve.

Aljzatbeton
Az épületben 6 cm vastag lépésálló expandált polisztirolhab 6 cm vastag C12-16/KK minőségű aljzatbeton és Ø4,5,0 mm 15/15 cm osztású síkháló vasalással készül, léccel lehúzva.

Külső Nyílászárók
Hőszigetelt üvegezésű (4Float/16/4Float, k=1.0 W/m2K) műanyag 50db hangszigetelésű nyílászárók, ötpontos zárral szerelt műanyag szerkezetű bejárati ajtóval, fém rögzítőkkel szerelve, hézagok PUR habban tömítve. A külső könyöklők polisztirolból kialakítva.

Ereszdeszkázás
Fenyő lambériából rejtett szegezéssel készül.

Hőszigetelés
A prokoncept rendszer magában foglalja a hőszigetelést.

Teherhordó És Válaszfalak Belső Felületképzése
A teherhordó falak belső felületei kétszeri ragasztós gletteléssel, teljes felületen üvegszálas hálóerősítéssel, kétszeri gletteléssel és csiszolással kerülnek kialakításra. A mennyezeten és a tégla szerkezetű válaszfalakon gépi vakolat készül, kétszeri gletteléssel. A fürdőszobában impregnált gipszkartont, a lakáson belüli kéményrész vakolt.

Külső Falak Felületképzése
A teherhordó falak külső felületei kétszeri ragasztós gletteléssel, teljes felületen üvegszálas hálóerősítéssel, becsiszolással és zsákos színezőanyag felhordásával kerül kialakításra.

Burkolás
A szobákban és a nappaliban laminált parketta, a többi helyiségben mázas kerámia padlólappal, a fürdőszobában 1,60 m magasságig csempézve. Valamennyi burkolóanyag 2 000,-2 500.- Ft/m2 bruttó egységárral, hálós rakással számolva. Lábazat hidegburkolatú helyiségekben a burkolólapból vágott 8 cm magas lappal, a melegpadlós helyiségekben fenyő szegőléccel. A burkolás mintázatos kialakítást nem tartalmaz.

Belső Nyílászárók
A belső nyílászárók dekor fóliás utólag beépíthető tele ajtók.

Festés
A látszó fa szerkezetek selyemfényű vastaglazúrral festettek. A belső falfelületekre fehér színű beltéri diszperziós festés készül (színes festés esetén színfelár kerül felszámolásra).

Szerelvényezés
Villanyszerelési szerelvények, csaptelepek, szaniter árúk, radiátorok, gázkazán elhelyezése. Az árban szereplő fürdőszobai felszereltség: 170/70 cm fehér lemezkád (15 000,- Ft), Alföldi 63 cm-s fehér mosdókagyló (9 000,- Ft), Alföldi fehér hátsó kiömlésű WC fehér felső tartállyal (15 000,- Ft), króm színű kádtöltő (7 000,- Ft) és mosdó csaptelep (5 000,-). A kazán Radiant típusú kombi gázkazán (130 000,- Ft), a radiátorok fehér színű Dunaferr gyártmányok. Az elektromos szerelvények Legrand Star típusúak. A közművek a ház sarkáig vezetve.

Az áraink bruttó 95 nm-től érvényesek, kisebb alapterületű házaknál  fajlagosan drágább a kivitelezési ár.(egyedi árajánlatadás szükséges)
Végleges alaprajz , metszetek,műszaki leírás,kiviteli tervek birtokában tudunk pontos árajánlatot adni!